donderdag 16 oktober 2008

19/10 : 2B Catba - Spartacus

In een reeks met ploegen als Groen-wit , Putse en Vobako worden de plaatsen in de promotiepoule duur betaald. In de wedstrijd tussen Catba en Spartacus van volgende zondag staat de 4e plaats op het spel. Beide ploegen staan met evenveel punten 4de. Putse heeft slechts 1 punt meer. Enkel Groen-Wit is al zeker van zijn plaats, en er moet al veel gebeuren om Vobako uit de promotiepoule te houden. De winnaar van van deze wedstrijd zet zeker een stap in de goede richting. Extra pigment is natuurlijk dat beide ploegen in elkaars achtertuin spelen.

Spartacus coach Werner De Vogelaere : Voor mij is Catba favoriet voor komende zondag.
Het is immers zo dat zij, als één van de kandidaten voor de play-downs, toch reeds 4 belangrijke punten pakten tegen Vobako en Putse, wat mijns inziens, voor de competitiestart naast GroenWit als 2 van de 3 favorieten voor de play-offs beschouwd konden worden.
Dat zij vorige keer van ons verloren hebben was meer te wijten aan de afwezigheid van Tim Stes en het daardoor veroorzaakte gebrek aan evenwicht in de ploeg, dan aan de onderlinge verhouding. Ik ben immers van mening dat Catba misschien niet meer kwaliteit heeft dan Spartacus, maar zeker meer gestalte en kracht, en vooral meer ervaring, zelfs op een hoger niveau. Met de 2 broers Stes hebben zij 2 verstandige spelers, die hun vak goed kunnen organiseren en anderen beter kunnen laten spelen. De 2 andere heren zijn beiden 2 kerels die zeer trefzeker zijn. Zij beschikken over enkele dames die zeer hard willen werken in functie van hun heren, maar van daaruit ook gemakkelijk hun doelpuntje meepikken.
Daarnaast hebben zij enkele zeer snelle dames die toch wel wat aanvallende druk kunnen uitoefenen, waardoor voor de anderen in het vak ruimte ontstaat. Verdedigend kunnen de meesten van hen ook hun mannetje staan in de één tegen één, met daar bovenop het overzicht van de slimme broers Stes. Wanneer dit dan nog gepaard gaat met een gezonde dosis agressie, heb je een goed geheel. Iemand als Jefke kan met een groep als deze altijd iets meer.
Het zal dus geen gemakkelijke opdracht worden voor de Spartanen.

Zijn Catba collega Jef Van Acker ziet het zo : Als coach van Catba komen we nu in een belangrijke fase van de competitie en de wedstrijd Catba - Spartacus kan wel eens de sleutelwedstrijd worden om zeker te zijn van de 3de of 4de plaats in de play offs.
Het zal zo wie zo geen gemakkelijke wedstrijd worden, de wedstrijd uit de voorronde genomen liep Spartacus 5 – 1 uit voor we in de wedstrijd kwamen en er nadien een spannende kijkstuk van maakte, met spijtig winst voor Spartacus. Plus als je neemt dat ze verleden zondag verloren hebben, zal er een op revanche beluste ploeg op het veld komen. Als ik Catba dan bekijk en zie hoe de laatste weken 1 het spelpeil omhoog is gegaan en 2 het doelpunten aantal tevens stijgt.
Heb ik het gevoel dat dit Catba tot veel instaat is. Maar voor elke sport geldt de prijzen worden maar na de wedstrijd uitgedeeld. Wil ik zeker niet het vel van de beer verkopen voor zondag namiddag en hoop toch op winst voor de Catba.

Place to be : zondag op de Ruggeveldlaan

Geen opmerkingen: